Feestelijke verrassing van H. Hoogvliet personeel

“Hieruit spreekt ieders trots en vertrouwen”

Henk Hoogvliet, Wim Hoogvliet en Jacquot Odijk waren van plan hun personeel in het zonnetje te zetten op 12 februari, de dag van het 75-jarig jubilieum van H. Hoogvliet Totaalonderhoud. Totaal onverwacht werd het een dag met een hele mooie verrassing voor de directie.

“Ik wilde die ochtend in de auto langs alle projecten met kistjes champagne voor onze werknemers”, vertelt Jacquot. Eerst was er even tijd voor koffie en taart met het kantoorpersoneel. En toen kwam het: een filmpje waarin werknemers en opdrachtgevers vertellen over hun ervaringen met het bedrijf. “Vanuit de directie wisten we helemaal niet dat er iets stond te gebeuren. Het raakte ons zó dat zij hieraan dachten. Henk had tranen in zijn ogen, zelf was ik ook ontroerd. Uit het filmpje spreekt de trots voor het bedrijf en het vertrouwen.

Geen concessies  

Het succes daarvoor? Hoogvliet heeft nooit concessies gedaan op het leveren van kwaliteit. Die lof komt alle vakmensen toe die voor Hoogvliet werken. “Iedereen die voor ons werkt is opgeleid voor het vak. We doen veel onderhoudsprojecten voor woningcorporaties. Het schilderwerk wordt door hen beoordeeld aan de hand van zeventien prestatie-eisen. ‘Zeventien?’, zullen mensen denken. Ja, zoveel inderdaad. Er wordt gekeken naar het werk tijdens de oplevering, tijdens een tussentijdse controle én na zeven jaar. Wij beheersen met elkaar dat kunstje om aan de prestatienorm te voldoen. Het verloop van personeel is bij ons laag. Er zijn werknemers die hun 50-jarige jubileum hebben gevierd en nog door opa Hoogvliet zijn aangenomen.”

Mooi cadeau  

En dan was er, naast het filmpje, nóg een grote verrassing. Er is met de pet rondgegaan waardoor het voltallige personeel een mooi cadeau heeft aangeboden aan de directie. “We hebben gezamenlijk een prachtig beeld onthuld: een sokkel met daarop gietijzeren mannetjes die in een lange weg omhoog klimmen, met bovenaan het getal ‘75’. Voor ons staat het voor het feit dat we dit jubileum met elkaar hebben gehaald.”

Oplossingsgericht  

Plannen voor de toekomst zijn helder en de wensen van het personeel en opdrachtgevers zijn dat ook. Op naar de 100! “We zijn een familiebedrijf wat we met trots voortzetten. Daar hoort een lange planningshorizon bij. De vierde generatie Hoogvliet is inmiddels aan boord. We werken met langetermijncontracten en vormen als bedrijf een team. Alles wat we aanpakken lossen we samen op.”

Het beeld staat inmiddels op de werkkamer van Henk en Jacquot. Elke keer als ze hun kamer inlopen herinnert ze het aan een fantastische dag. De uitgebreide feestelijkheden, die volgen in de zomer, zodra de Coronamaatregelen dat weer toelaten.